Bolia

Den sammenhængende kunderejse

Verdens bedste omnichannel oplevelse. Det er ambitionen hos designbrandet og møbelproducenten Bolia. Derfor har Bolia fået udviklet en e-handelsplatform, der giver kunderne en unik købsoplevelse og som rummer B2B, B2C og butikssystem i samme løsning. Nøgleordene bag den nye løsning er unified commerce.

Bolia.com

Bolia vil tilbyde sine kunder verdens bedste sammenhængende kunderejse, hvor der sker en sammensmeltning mellem alle Bolias kanaler, så kunderne oplever ét samlet Bolia. Udfordringen er, at Bolia har en kompleks forretning med knap 350.000 produktvarianter, salg til både B2B og B2C, fysiske butikker samt en lang række sprog og markeder.

For at kunne skabe den personlige kundeoplevelse, skal Bolia kende hver enkelt kunde. For at mestre det, har Vertica anbefalet Bolia at følge principperne fra begrebet unified commerce. Her handler det om at give kunderne en ensartet oplevelse på alle kanaler, som vi kender det fra omnichannel, men unified commerce tager det skridtet videre. Med unified commerce er der én samlende software, der bringer samtlige touchpoints sammen i realtid.

Data er nøglen

Nøglen til unified commerce og den optimale kundeoplevelse er indsamling, bearbejdning og anvendelse af data. Det betyder, at fysiske butikker, mobil og website er samlet via en Cloudbaseret løsning, så retaileren altid er ajour med viden om kunderne og dermed kan agere kompetent og personligt i dialogen med sine kunder, uanset hvor og hvornår kunderne ønsker kontakt.

Med den seneste relancering af Bolia.com har Bolia fået en løsning, der er gearet til international vækst, og som er et stærkt værktøj for virksomhedens marketingafdeling. Løsningen sikrer dynamik mellem sprog, markeder, kampagner, B2B, B2C samt online og offline.

Tre-i-én

For Bolia er det afgørende at have en e-handelsløsning, der er fleksibel og responsiv, så den performer optimalt både på stationære og mobile devices selv med Bolias høje krav til håndtering af billeder og video. Alt salg hos Bolia foregår nemlig over websitet – også i de fysiske butikker. Her er ekspedienterne udstyrede med iPads, så de hele tiden har Bolia.com ved hånden og kan give kunden overblik over produktsortimentet. Løsningen understøtter alle forretningsprocesser inklusiv indkøb, salg og logistik.

Læs også om Bolias unikke betalingssystem kaldet Bolia Chipcard, der er bundet op på websitet Bolia.com i stedet for et kasseapparat.

Ét samlet Bolia

Bolia tilbyder sine kunder den samme digitale løsning i alle brugssituationer. Dermed er det den samme webshop, kunden ser, når han browser på sin egen iPad hjemme i stuen og når han besøger Bolias butikker og browser produktsortimentet på butikkens infostandere og iPads. Det skaber genkendelighed og overblik hos kunden.

Efter kunden forlader butikken, kan ekspedienten sende kunden en mail med en indkøbskurv, der indeholder de produkter, som de sammen har drøftet. Nu kan kunden sidde hjemme i sin sofa og browse produkterne – og med få klik vælge at afgive en ordre på et eller flere af produkterne. Dermed gøres det let for kunden at gennemføre et køb. Bolia formår på den måde at omdanne et besøg i en fysisk butik til et salg på deres webshop, og hele 30 % af Bolias omsætning skyldes mailtilbud fra butikken, som kunden bagefter accepterer derhjemme.

Når et køb er gennemført, følger Bolia op med personaliserede videoer, hvor kunden kan se de produkter, han har købt. På den måde sikrer Bolia den optimale sammenhæng mellem alle touchpoints med kunderne såvel før som under og efter et salg.

Som kunde hos Bolia får du samtidig en unik kundeoplevelse for alle sanser. Bolia har sin egen identitet lige fra en unik signaturduft og sin egen musikkanal på soundcloud i butikkerne til et helt unikt visuelt udtryk på webshoppen. Bolia udkommer årligt med en række nye kollektioner, og det skal deres webshop afspejle. Derfor skifter Bolia.com visuelt udtryk, hver gang Bolia lancerer en ny kollektion. Af den grund er sitet udviklet med fokus på fleksibilitet, så Bolia selv kan give websitet en visuel makeover flere gange årligt.

En fremtidssikret løsning

Bolia og Verticas samarbejde strækker sig mere end 15 år tilbage i tiden, og i fællesskab sikrer vi en løbende videreudvikling og optimering af Bolias løsning. Vi har hjulpet Bolia med at kickstarte udrulningen af deres vision om at skabe verdens bedste omnichannel oplevelse. Det har vi gjort ved at afdække alle kundetouchpoints og med baggrund i en række strategiske workshops afgive forslag til arkitektur og anbefalinger til systemer.

Vertica står bag interaktionsdesignet samt udvikling og integration af den skalerbare e-handelsplatform, som er en Cloudbaseret Episerverløsning, hvor alle data om kunder, produkter og ordrer samles i Elastic Search, og al ordrehåndtering samt økonomistyring foregår i AX. Uncle Grey har leveret det nye design.

Med den seneste relancering af Bolia.com har Bolia fået en løsning, der er gearet til international vækst, og som er et stærkt værktøj for virksomhedens marketingafdeling. Løsningen sikrer dynamik mellem sprog, markeder, kampagner, B2B, B2C samt online og offline.

Det nye Bolia.com er såvel en e-handelsplatform som en brandingplatform, og Bolia har fået én sammenhængende løsning på tværs af alle deres systemer – med andre ord unified commerce. 

Besøg Bolia.com og lad dig inspirere.

Vertica

Sitet er implementeret af Vertica

For at få succes på e-handelsmarkedet skal du have et stærkt koncept samt en driftssikker og konverteringsvenlig løsning - og det er netop dét, Vertica kan levere. Vi arbejder målrettet med implementering af e-handelsløsninger og automatisering af processer, og således får vi it og forretning til at gå op i en højere enhed. Vi har specialiceret os inden for B2B, B2C og mobil e-handel og bygget integrerede e-handelsløsninger for flere større virksomheder med Episerver Commerce og Episerver CMS.

Aarhus, København

Læs mere om Vertica