Pressemeldinger

Episerver står bakom Sveriges bästa webbplatser

I veckan korades Sveriges bästa webbplatser vid Web Service Awards på Nalen i Stockholm. Det blev stor framgång för Episerver. Så många som fyra av fem vinnande webbplatser baseras på Episervers plattform - Agria, Länsförsäkringar, Martin&Servera och Elsäkerhetsverket. Dessutom tilldelades Preem utmärkelsen” bästa förbättrare” och Arboga kommun utmärkelsen ”All time high i sin bransch”- vilka båda bygger på Episervers plattform.

- Siffrorna talar sitt tydliga språk och det är mycket glädjande att få ett kvitto på att vi har användarvänliga lösningar där våra kunder kan skapa engagerande och effektiva webbplatser, säger Jenny Westerberg, marknadschef Sverige på Episerver.

Tävlingen baserar sig på Sveriges största webbplatsundersökning med svar från 155 891 besökare där man har undersökt vilka sajter svenskarna är allra nöjdast med. I år tävlade webbplatserna i sex kategorier. Därefter har en expertjury analyserat resultatet och utsett Sveriges bästa webbplats.  

- Svenska webbplatser håller generellt sett hög kvalité, men vinnarna av Web Service Award står för det allra senaste i användarvänlighet, funktionalitet och design. Vill man veta hur en webbplats ska se ut när det är världsklass är det bara att besöka dessa vinnare, säger Pierre Du Rietz, VD för Web Service Award. 

Här är samtliga vinnare:

Agria.se 
Vinnare i kategori Information & Service 
Juryns motivering: Det är en webbplats besökarna verkligen tycker om att besöka. Webbplatsen är rik på information och funktioner. Den ger användarna en stor nytta som är enkel att ta till sig. Det märks att man utvecklar webbplatsen med målgruppen i fokus. 

Elsakerhetsverket.se 
Vinnare i kategori Samhällskommunikation 
Juryns motivering: Webbplatsen har ett tydligt syfte som man på ett bra sätt förmedlar. Klarspråk är webbplatsens signum. Det är en riktigt bra informativ och viktig webbplats som ger medborgare och yrkespersoner stor nytta”  

Runelandhs.se Vinnare i kategori E-handel 
Juryns motivering: Att alltid ha kunden i fokus när man utvecklar sin webbplats ger resultat! Det här en e-handelswebbplats som är perfekt för sin målgrupp. Besökarna ger webbplatsen toppbetyg i alla delområden och juryn håller med. 

Agria.se 
Vinnare i kategori Responsiv webbplats 
Juryns motivering: En bra responsiv webbplats ska ge besökarna en bra upplevelse via dator och mobilt. Detta kan vara lättare sagt än gjort. Men vinnaren har verkligen lyckats att ge besökarna på alla enheter en toppupplevelse. Besökarna och juryn ger webbplatsen en stor eloge. 

Länsförsäkringar app 
Vinnare i kategori Mobilsajt och app 
Juryns motivering: Tillgänglighet och användarna i centrum är några av honnörsorden för vinnaren. De har lyckats att skapa en snygg, enkel och funktionell mobillösning som användarna verkligen gillar att använda. 

Martin & Servera ”Navet” 
Vinnare i kategori Intranät 
Juryns motivering: Att ha användarcentrerad utveckling från start när man utvecklar sitt intranät ger resultat. Det här är ett intranät som är anpassat efter medarbetarna och ger nyttig information och har en bra struktur. Intranätet är guld säger användarna och juryn! 

Dessa fick utmärkelsen ”bästa förbättrare”

www.preem.se
 Preem (Information och Service) 
www.sembo.se
 Sembo, (E-handel) 
www.havochvatten.se 
 Hav och Vattenmyndigheten (Samhällskommunikation) 
Länsförsäkringar app Mobilsajt och app 
Lunds kommun (Intranät) 

Dessa fick utmärkelsen ”All time high i sin bransch ”

www.arboga.se  Arboga kommun (Kommuner) 
www.skekraft.se  Skellefteå Kraft  (Energi branschen) 

Web Service Awards juryn bestod av:

Ekon. dr Richard Gatarski, RichardGatarski.com 

Sofia Yngwe, IT & Telekomföretagen 

Anna Lindström, Sveriges Annonsörer 

Andreas Åström, Stockholms Handelskammare 

Pierre Du Rietz, Web Service Award AB 

För ytterligare information kontakta:

Jenny Westerberg, marknadschef Sverige Episerver, +46 70 140 71 40 jenny.westerberg@episerver.

 

Om Episerver

Episerver hjelper virksomheter med å skape unike digitale opplevelser for sine kunder, med målbare forretningsresultater. Episerver Customer Digital Experience Platform ™ kombinerer innhold, e-handel, data og personaliseringstjenester i en enkelt plattform som gir en 360 graders tilnærming til digitale tjenester - fra intelligent optimalisering og personalisering til lead-generering og konvertering med støtte for gjenkjøp. Alt levert med enestående enkelhet for redaktører og markedsførere.

Episerver, som sitter i sentrum av økosystemet for digitale opplevelser, gir virksomheter muligheten til å omfavne nye trender og strategier for transformasjon og levere enestående opplevelser for sine kunder, både for det som skjer av interaksjon og transaksjon - uavhengig av hvilken kanal kunden engasjeres i.