Pressemeldinger

Förvärv av Insite Software stärker Episerver på den snabbväxande marknaden för e-handel B2B

Episerver förvärvar det ledande B2B-företaget Insite Software. Affären är kulmen på Episervers höga tempo under slutet av 2019 med ett tidigare förvärv av personalisering- och analysföretaget Idio i november samt rekryteringen i december av tidigare SAP direktören Alex Atzberger som VD för Episerver.

–Förvärvet av Idio, anställningen av Alex Atzberger och nu förvärvet av Insite, säger Adam Berger, ordförande Episerver, stärker ytterligare Episervers position inför 2020 och framöver. Affären understryker vårt engagemang att investera aggressivt som stöd för vår ambitiösa strategi för kundcentricitet och en växande marknadsnärvaro.

Genom skräddarsydda lösningar som supporterar de unika behoven på denna undervärderade marknad hjälper programvaruföretaget Insite tillverkande bolag och distributörer att utveckla sina affärer med stark tonvikt på kundens framgång genom nära samarbete.

–Vi ser kraftiga möjligheter att leverera ett större värde till den undervärderade B2B-handelsmarknaden som är en mångmiljardmarknad. B2B-marknaden kommer att överträffa B2C-marknadens detaljhandelsförsäljning med det dubbla redan nästkommande år, säger Jessica Dannemann, CMO Episerver.

Insite är känt för sin fullt ut integrerade B2B-e-handelsplattform, hantering av produktinformation (PIM), analys, mobila produktkataloger samt integrationer av affärssystem. Allt är utformat för att göra det enklare både för de som hanterar B2B-organisationer och för de som interagerar med dem. Insites kunder drar nytta av Episervers globala fotavtryck och ledande Customer-Centric Digital Experience Platform medan Episervers kunder får glädje av Insites fokus på e-handel B2B.

–Sedan 2004 har vårt uppdrag varit att hjälpa tillverkande bolag och distributörer att utveckla sina affärer för framtiden, säger Steve Shaffer, VD Insite. Genom att kombinera Episervers ledande plattform för hantering av innehåll och digital marknafsföring med vårt unika erbjudande inom e-handel skapas en komplett B2B-lösning som är oöverträffad något annat som finns att tillgå på marknaden idag. Att förenas med Episerver hjälper oss att utöka omfattningen av vårt uppdrag genom ett bredare produktutbud på en snabbt mognande marknad.

Insite är erkänt i utvärderingar av B2B-analytiker inklusive en ledare i The Forrester Wave för B2B Commerce Suites, Q3 2018 och en ledare i IDC MarketScape: Worldwide SaaS and Cloud-Enabled B2B Digital Commerce Platforms 2018 Vendor Assessment. Andra utvärderingar från tredje part berömmer Insite för dess förmåga att minska komplexiteten hos B2B. Mer än 70 procent av de globala B2B-beslutsfattarna bekräftar att majoriteten av deras företags intäkter inom de närmaste fem åren kommer från B2B-e-handelswebbplatser som de äger och driver, men 57 procent av B2B-ledarna säger att de för närvarande hålls tillbaka av ett kulturellt motstånd mot förändring och ny teknik.

Episerver i kombination med Insite påskyndar varje företags handelsfunktionalitet och erbjuder en tydlig väg för kunderna att ta nästa mest logiska steg i att leverera personaliserade digitala upplevelser, få varumärket att växa och identifiera nya intäktströmmar.

Om Insite Software 
Insite Software är en ledande inom e-handelslösningar utformade för tillverkande bolag och distributörer. InsiteCommerce är en produktsvit som sträcker sig bortom handel i syfte att knyta samman människor, produkter och kanaler i en fullskalig flerkanal-upplevelse. Vi är övertygade om att e-handel är mer än en hemsida. Det handlar om att utveckla ditt företags affärer och leverera den absolut bästa upplevelsen för kunder, partners och säljstyrkan. Med en plattform som är fullt utrustad med B2B-funktionalitet i högre utsträckning än någon annan plattform på marknaden, levererar Insite digital handel utan några kompromisser. För mer information, besök insitesoft.com

Om Insight Partners
Insight Partners är ett ledande globalt riskkapital- och private equity-företag som investerar i snabbväxande teknik- och mjukvaruföretag som driver transformation i sina branscher. Det grundades 1995 och har över 20 miljarder dollar i förvaltning samt har investerat i mer än 300 företag världen över. Uppdraget är att identifiera, finansiera och arbeta framgångsrikt med visionära chefer och ge dem praktisk tillväxtkompetens för att främja långsiktig framgång. Företaget uppmuntrar en kultur där tillväxt betraktas som likvärdig med möjligheter. För mer information om Insight och dess investeringar, besök www.insightpartners.com

För mer information kontakta:
Mårten Bokedal 
Senior Manager Marketing Nordics Episerver 
T: +46 70-410 69 09 
E: marten.bokedal@episerver.com

Om Episerver

Episerver hjelper virksomheter med å skape unike digitale opplevelser for sine kunder, med målbare forretningsresultater. Episerver Customer Digital Experience Platform ™ kombinerer innhold, e-handel, data og personaliseringstjenester i en enkelt plattform som gir en 360 graders tilnærming til digitale tjenester - fra intelligent optimalisering og personalisering til lead-generering og konvertering med støtte for gjenkjøp. Alt levert med enestående enkelhet for redaktører og markedsførere.

Episerver, som sitter i sentrum av økosystemet for digitale opplevelser, gir virksomheter muligheten til å omfavne nye trender og strategier for transformasjon og levere enestående opplevelser for sine kunder, både for det som skjer av interaksjon og transaksjon - uavhengig av hvilken kanal kunden engasjeres i.