Pressemeldinger

IK Investment Partners säljer Episerver till Accel-KKR

IK Investment Partners (“IK”) IK 2007 fond har ingått avtal med Accel-KKR (“AKKR”), ett private equity-bolag specialiserat på mjukvaru- och IT-företag, om att sälja Episerver

IK Investment Partners (“IK”) IK 2007 fond har ingått avtal med Accel-KKR  (“AKKR”), ett private equity-bolag specialiserat på mjukvaru- och IT-företag, om att sälja Episerver, ett ledande svenskgrundat programvaruföretag med lösningar för  digital marknadsföring och e-handel. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra de finansiella detaljerna i uppgörelsen.

Episerver är ett globalt mjukvarubolag, vars plattform möjliggör för företag att skapa unika kundupplevelser som generar affärsresultat genom att kombinera innehåll, e-handel och marknadsföring. Bolaget, med huvudkontor och produktutveckling i Stockholm, har över 5,500 kunder som dagligen använder plattformen på över 20,000 webbplatser.

Episerver har, sedan IK 2007 fondens förvärv 2010, framgångsrikt fortsatt att fokusera på internationell expansion, öppnat nya kontor i USA och Europa och etablerat sig som en global aktör på en snabbväxande marknad. Genom innovation och strategiska förvärv har Episerver samtidigt avsevärt breddat sitt produktutbud samt nära fördubblat sin omsättning.

”De senaste åren har vi upplevt en fantastisk period av tillväxt och internationalisering. Vi har breddat vårt produktutbud, ökat vår närvaro över hela världen samt kraftigt expanderat vårt partnernätverk. Idag kan våra kunder använda Episervers lösningar för att skapa personifierade kundupplevelser som genererar affärsresultat. Vi ser positivt på att AKKR kommer att stödja oss i vårt fortsatta arbete att leverera mervärde till våra kunder och partners i alla regioner”, säger Martin Henricson, VD på Episerver.

”Under IK:s ägarskap och med Peter Larsson som styrelseordförande har Episerver stärkt sin position som ett av världens ledande företag för e-handel och digital marknadsföring. Det har varit en tid präglad av expansion och tillväxt och vi är övertygade om företaget står väl positionerat inför framtiden”, säger Helena Stjernholm, Partner på IK och rådgivare till IK 2007 fonden.

För frågor, vänligen kontakta:
IK Investment Partners
Helena Stjernholm, Partner
Tel: +46 8 678 95 00

Charlotte Laveson Girard, Kommunikationschef

charlotte.laveson@ikinvest.com
Tel: +44 20 7304 7136

Episerver
Maria Wasing, VP of Global Marketing

maria.wasing@Episerver.com
Tel: +46 73 852 17 52

Om Episerver

Episerver hjelper virksomheter med å skape unike digitale opplevelser for sine kunder, med målbare forretningsresultater. Episerver Customer Digital Experience Platform ™ kombinerer innhold, e-handel, data og personaliseringstjenester i en enkelt plattform som gir en 360 graders tilnærming til digitale tjenester - fra intelligent optimalisering og personalisering til lead-generering og konvertering med støtte for gjenkjøp. Alt levert med enestående enkelhet for redaktører og markedsførere.

Episerver, som sitter i sentrum av økosystemet for digitale opplevelser, gir virksomheter muligheten til å omfavne nye trender og strategier for transformasjon og levere enestående opplevelser for sine kunder, både for det som skjer av interaksjon og transaksjon - uavhengig av hvilken kanal kunden engasjeres i.