Pressemeldinger

Insight Venture Partners investerar i Episerver

Investeringen kommer driva Episervers redan imponerande tillväxt genom accelererad produktutveckling, försäljning och marknadsföring, samt satsningar på varumärket.

Episerver, bolaget som transformerar digitala upplevelser, har ingått en bindande överenskommelse om att förvärvas av Insight Venture Partners, ett globalt private equity-bolag baserat i New York med fokus på investeringar i teknikbolag med hög tillväxt. Transaktionen värderar Episerver till 1,16 miljarder USD. Ägarskiftet följer på ett år som med företagets egna ord präglats av “hypertillväxt”. Episerver förväntar sig att transaktionen innebär en förstärkning av företagets strategi för global tillväxt och marknadsnärvaro, samt att den kommer att bidra till en kraftigt ökad användning av Episervers Digital Experience Cloud-plattform.

– Episerver står i centrum av den globala digitala transformation som enligt IDC:s prognos utgör en marknad som växer till 1 700 miljarder USD under 2019. Episerver hjälper med sin expertis företag i alla storlekar med för att digitalisera, optimera och personalisera kundupplevelsen, säger Deven Parekh, Managing Director på Insight Venture Partners. Vi har specialiserat oss på att samarbeta med innovativa mjukvaruföretag och har gjort ett betydande åtagande för att öka tillväxten. Episerver är ett perfekt komplement till vår portfölj, och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med deras kompetenta team i nästa fas av denna fantastiska möjlighet, avslutar Deven Parekh.

– Genom att sammanföra Episervers plattform för digitala upplevelser och deras engagerade team med Insights fokus, resurser och erfarenhet har vi skapat en urstark kombination som kommer att hjälpa både medelstora och stora företag att lyfta kundupplevelsen, tillägger Ryan Hinkle, Managing Director på Insight Venture Partners.

– Vår vision har alltid handlat om att göra det möjligt för kunden att agera snabbare och förverkliga sina idéer. Genom att knyta samman och hantera innehåll, e-handel och marknadskampanjer i en och samma plattform i molnet, och med stöd av vårt globala ekosystem och partners, har vi hjälpt många organisationer att skapa snabbare resultat av deras satsningar på digital transformation, säger Mark Duffell, ordförande och vd på Episerver. Vi har haft förmånen av ett långsiktigt samarbete med Accel-KKR som hjälpt oss att förverkliga vår vision och utveckla Episerver till den marknadsposition vi har idag. Vi är förvissade om att det nya och spännande samarbetet med Insight Venture Partners ger oss möjlighet att accelerera produktutvecklingen, förstärka vår försäljnings- och marknadsaktiviteter, förbättra partnerprogrammet och ytterst att få vårt varumärke att växa.

– Vi är enormt stolta över den ledande position som Episerver har intagit under vårt ägarskap. Vi visste att Episerver hade produkter och medarbetare i världsklass när vi gjorde investeringen. Accel-KKR har arbetat med att utöka ledningsteamet, göra ett antal strategiska förvärv, hjälpa till att bygga upp en starkare marknadskanal och en betydande tillväxt för intäkterna från molntjänster. Vi ser med tillfredsställelse på vad som redan har uppnåtts och på de mervärden som skapats för kunder och partners, och vi ser fram emot fortsatta framgångar för Episerver som en del av Insight Venture Partners och deras portfölj, säger Tom Barnds och Greg Williams, Managing Directors på Accel-KKR.

I samband med transaktionen har Episerver arbetat med rådgivare från Goldman Sachs och Lazard, Houlihan Lokey har varit särskild rådgivare till Accel-KKR, och Insight Venture Partners har haft Evercore som rådgivare. Transaktionen förväntas att bli slutförd under tredje kvartalet 2018 och är villkorad av den vänteperiod som anges av HSR Act samt sedvanliga förutsättningar för avtalets stängning.


Om Episerver
Episerver kopplar samman e-handel och digital marknadsföring för att hjälpa företag skapa unika kundupplevelser med tydligt affärsvärde. Episerver Digital Experience Cloud™ omfattar innehållshantering, e-handel, marknadsföring i flera kanaler och analys, allt i en plattform som ger ett heltäckande stöd för digitala affärsprocesser – från intelligent personalisering och hantering av leads till konvertering och kundlojalitet – med oöverträffad enkelhet för användaren.

Episerver grundades 1994 och har kontor i USA, Sverige, Danmark, Norge, Finland, Nederländerna, Sydafrika, Australien, Singapore, Spanien, Förenade Arabemiraten och Storbritannien.

Om Insight Venture Partners
Insight Venture Partners är ett ledande globalt investmentbolag som investerar i teknik- och mjukvarubolag med hög tillväxt som transformerar sina branscher. Insight grundades 1995 och förvaltar idag över 20 miljarder dollar, motsvarande över 180 miljarder kronor, och har sedan starten investerat i över 300 startup- och techbolag, bland annat svenskgrundade Automile och Detectify. Vårt uppdrag är att hitta, finansiera och arbeta tillsammans med visionära bolagsledare, och bidra med praktisk expertis i att bygga bolag med långsiktig tillväxt. Vi är övertygade om att tillväxt skapar möjligheter, och vi uppmuntrar medarbetare och bolag i vår portfölj att samlas kring detta kärnvärde. Mer information om Insight och alla investeringar finns på www.insightpartners.com, och du kan också följa oss på Twitter på @insightpartners.


Om Accel-KKR
Accel-KKR är ett investmentbolag med inriktning på teknologi med ett garanterat kapital på 4,0 miljarder USD i sina befintliga fonder. Bolaget investerar i mjukvaruföretag och bolag med IT-drivna affärsmodeller som står väl positionerade för tillväxt i omsättning och lönsamhet. Kärnan i Accel-KKR:s investeringsstrategi utgörs av ett engagemang för att utveckla starka samarbeten med portföljbolagens ledningar samt ett fokus på att skapa värde genom de betydande resurser som finns tillgängliga genom Accel-KKR och dess nätverk. Accel-KKR fokuserar på medelstora företag och har ett brett utbud av finansiella lösningar, från tillväxtkapital till utköp, rekapitalisering, avknoppning av verksamheter och transaktioner för att övergå till privat ägande. Bolaget har kontor i Menlo Park, Atlanta och London. Mer information finns på www.accel-kkr.com.

Mediakontakter
Rachel Teitt
Director, Analyst and Public Relations, Episerver
+1 614 817 1847
rachel.teitt@episerver.com

MWWPR for Insight Venture Partners
+1 646 376 7037
InsightVenturePartners@mww.com

Todd Fogarty
Kekst for Accel-KKR
+1 212 521 4854
todd.fogarty@kekst.com

Om Episerver

Episerver hjelper virksomheter med å skape unike digitale opplevelser for sine kunder, med målbare forretningsresultater. Episerver Customer Digital Experience Platform ™ kombinerer innhold, e-handel, data og personaliseringstjenester i en enkelt plattform som gir en 360 graders tilnærming til digitale tjenester - fra intelligent optimalisering og personalisering til lead-generering og konvertering med støtte for gjenkjøp. Alt levert med enestående enkelhet for redaktører og markedsførere.

Episerver, som sitter i sentrum av økosystemet for digitale opplevelser, gir virksomheter muligheten til å omfavne nye trender og strategier for transformasjon og levere enestående opplevelser for sine kunder, både for det som skjer av interaksjon og transaksjon - uavhengig av hvilken kanal kunden engasjeres i.