Pressemeldinger

Nordiska e-handelssajter håller inte måttet- Ikea och Zalando är undantagen som utmärker sig

Ikea och Zalando placerar sig i absoluta toppen av nordiska e-handelsajter. Det framgår av Episervers årliga mobilundersökning där de 20 ledande e-handelsplatserna i Norden, USA, Benelux, Storbritannien och Australien har granskats. Sajterna utvärderades utifrån 6 olika kategorier (mobil strategi, mobilsajt, ipad app, iphone app, Android smartphone, Android surfplatta).

Episerver Mobile Commerce ReportSajterna i Norden hamnar överlag på efterkälken när det gäller kundvänliga e-handelsajter.  I genomsnitt får de en poängsats på blygsamma 35%- att jämföra med Storbritanniens 57% och USAs 50%. Däremot ligger Norden före både Benelux (26%) och Australien (34%) men undersökningen visar att det finns ett stort utrymme för förbättringar hos e-handelssajter i Norden för att bättre möta kundernas alltmer ökade krav. Det gäller i synnerhet anpassning till surfplattor men även i vissa fall smartphoneappar.

Ikea och Zalando är undantagen I Norden som utmärker sig med ett snittpoäng på 76% respektive 67%. Ikea är också en av de få e-handelsajterna som förser kunderna med mycket bra kundupplevelser genom samtliga sex kategorier och mobila enheter.

Eftersom Norden har en mycket hög andel smartphoneanvändare (96%) finns stora affärsmöjligheter att hämta genom förbättrade och mer användarvänliga e-handelsajter som är anpassade till smartphones. COOP utmärker sig i den bemärkelsen att de får väldigt höga poäng när det gäller just anpassning till smartphones men betydligt sämre när det gäller surfplattor.

- Det är helt klart så att många nordiska e-handelssajter inte hänger med i utvecklingen. Även om vi är något bättre på smartphoneanpassade sajter vilket kanske rent av är ett strategiskt beslut av ledningen eftersom mobilsurfandet i Norden är så utvecklat, så bör den digitala strategin även inkludera andra enheter. Kundernas krav ökar ständigt och det är viktigt att kunna skapa välfungerande och användarvänliga kundupplevelser oavsett om de använder en mobil, surfplatta eller dator, säger Jenny Westerberg, marknadschef Episerver. 

Ladda ner hela rapporten 

För mer information kontakta: Jenny Westerberg, marknadschef Episerver Sverige, 0701-407140, jenny.westerberg@episerver.com 

 

Om Episerver   

Episerver kopplar samman e-handel och digital marknadsföring för att hjälpa företag skapa unika kundupplevelser som genererar affärsresultat. Episervers Digital Experience Cloud kombinerar innehåll, e-handel och marknadsföring i flera kanaler för att stödja strategisk kommunikation på nätet, från avancerad optimering, skapande och hantering av leads, till konvertering och försäljning. Med ett etablerat partnernätverk och ekosystem för digitala upplevelser, gör Episerver det möjligt för digitala ledare att anamma digitalt transformerande strategier för att leverera enastående upplevelser för sina kunder. Episerver grundades 1994 och har kontor i USA, Sverige, Danmark, Norge, Finland, Nederländerna, Sydafrika, Australien, Singapore, Spanien, Förenade Arabemiraten och Storbritannien.

Om Episerver

Episerver hjelper virksomheter med å skape unike digitale opplevelser for sine kunder, med målbare forretningsresultater. Episerver Customer Digital Experience Platform ™ kombinerer innhold, e-handel, data og personaliseringstjenester i en enkelt plattform som gir en 360 graders tilnærming til digitale tjenester - fra intelligent optimalisering og personalisering til lead-generering og konvertering med støtte for gjenkjøp. Alt levert med enestående enkelhet for redaktører og markedsførere.

Episerver, som sitter i sentrum av økosystemet for digitale opplevelser, gir virksomheter muligheten til å omfavne nye trender og strategier for transformasjon og levere enestående opplevelser for sine kunder, både for det som skjer av interaksjon og transaksjon - uavhengig av hvilken kanal kunden engasjeres i.